Laney Supergroup 100

Lite glest mellan uppdateringarna, Covid m.m kom emellan. Men nu har jag levererat ut en Laney Supergroup 100 som fått en genomgång efter att ha varit ”avställd” i 15 år. Klassisk stärkare som bl a användes av Tony Iommi i Black Sabbath.

Skyhöga spänningar som i många gamla Laneys. För att råda bot på detta så skiftade jag primärtapp till 240V vilket fick ner anodspänningen till 540V. Fortfarande för högt för skärmgaller så där installerades Zenerdioder för att droppa ytterligare 60V.

Elektrolyterna mätte OK och såg hela ut så de fick vara kvar. Ett slutrör var trasigt och byttes ut mot ett matchande (Det var Philips/Mullard rör så de tre som var hela fick en ny kompis, istället för att byta alla 4). Justerbar biaskrets installerades, dräneringsmotstånd för att få bort spänningen i avslagen stärkare, rengöring potar m.m.